BREAKING NEWS


2019-12-05
Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Asociația Română pentru Smart City, liderul industriei Smart City din România, lansează cel mai important demers național de dezvoltare a comunităților creativ-inteligente, Carta România 2030. Inițiativa încurajează factorii decizionali din România, autoritățile centrale și locale, să-și asume valori și deziderate comune pentru progresul societății. 

Lansarea va avea loc pe 11 decembrie, la Palatul Parlamentului, în cadrul celei de-a 4-a ediții a Galei Smart City Industry Awards, evenimentul de premiere a tuturor actorilor implicați în dezvoltarea industriei de Smart City din România. 

Numeroși miniștri, secretari de stat și zeci de primari din toată țara sunt așteptați miercuri, 11 decembrie, pentru a-și asuma direcții clare de dezvoltare a tării pentru următorii 10 ani. România are nevoie de lideri responsabili, care să conducă orașe și comunități competitive și inovative, pentru o aliniere accelerată la nivelul de prosperitate al țărilor din vest. Demersul va primi susținere și din partea mediului academic, societatății civile, corpului diplomatic acreditat la București și mediului economic.

Scopul demersului Carta România 2030 este de a facilita transformarea comunităților în adevărate orașe inteligente, sustenabile și durabile, în care toți cetățenii să aibă acces neîngrădit la cele mai bune servicii oferite de către instituțiile statului, pentru o îmbunătățire semnificativă a calității vieții.

La Gala Smart City Industry Awards sunt așteptate peste 300 de persoane, promotori ai conceptului de Smart City, înalți reprezentanți ai statului roman, ambasadori, liderii administrațiilor locale din România și top managementul companiilor prezente pe piață. Cea de-a 4-a ediție va recunoaște performanța și eforturile susținute ale persoanelor, instituțiilor și companiilor implicate în dezvoltarea acestei industrii, încadrate în 10 categorii principale, alături de 10 premii speciale. SCIA 2019 va fi moderat de Ligia Munteanu, prezentatorul emisiunilor “Jurnal Economic” si “2.0 Gadget”, difuzate de Digi 24.