BREAKING NEWS


2020-05-13
CORONAVIRUS: Un designer francez a găsit soluția pentru restaurante

CORONAVIRUS: Un designer francez a găsit soluția pentru restaurante

Pentru a permite angajaţilor restaurantelor să asigure respectarea distanțării sociale în timpul efectuării serviciului, un designer francez a proiectat clopote de plexiglas care atârnă de tavan.


Astfel, fiecare client va sta sub o vizieră mare deschisă în spate pentru a facilita accesul și a evita sentimentul de sufocare. Clientul va putea să mănânce sau să bea în liniște, fără a risca să “primească“ micro-picături de la vecinii săi de masă. Singurul inconvenient ar putea fi faptul că va fi necesar să se vorbească mai tare pentru a putea dialoga.

Cel care se află în spatele proiectului, numit Plex’Eat, este designerul de interior Christophe Gernigon, conform https://www.cnews.fr/.

Ideea a venit dintr-un fotoliu descoperit într-un concept store din Asia, suprasolicitat de un clopot, care a permis să asculte muzică în liniște.

În momentul de față, Plex’Eat este doar în stadiul de proiect. Un mare industriaş l-a contactat, deja, pe Christophe Gernigon, care a declarat că este prea devreme pentru a avea o estimare a prețului fiecărei protecții.

Patronii restaurantelor, care nu ştiu nici acum când vor putea redeschide, lucrează la măsurile sanitare necesare pentru a întâmpina noi clienți. Ei ar putea fi, însă, reticenţi la acest proiect.

© Christophe Gernigon Studio