BREAKING NEWS


dnata se extinde în America de Nord în 2019!

dnata se extinde în America de Nord în 2019!

 

Vă extindeți în America de Nord în 2019. Ce a determinat compania să facă un salt atât de mare în această piață?

De mai mulți ani am văzut oportunitatea în SUA și, în general, în America. Întotdeauna am fost încrezători că am putea ridica nivelul de servicii culinare în aeroport și avion în Statele Unite, dar a trebuit să găsim momentul potrivit și să fim încrezători că avem abilitățile și resursele pe teren. În urma achiziționării noii companii 121 Inflight Catering din noiembrie, echipa noastră extinsă ia numele dnata pe întreg teritoriul SUA, rapid. Vom deschide cinci facilități în SUA și una în Canada în 2019, începând cu Houston – unde am deschis o nouă bucătărie ce deservește Aeroportul Intercontinental George Bush (IAH), în aprilie. Clienții noștri şi-au exprimat dorința de a beneficia de serviciile noastre în mai multe locații și, iată, ne asumăm această provocare!

 

Cum se poate face un pas atât de uriaș în doar un an?

Nu e uşor. Este un moment extraordinar și, cu echipa experimentată pe care o avem în teren în SUA, suntem convinși că vom furniza cele mai bune servicii clienților noștri.

Nu există loc de eroare în industria noastră, așa că trebuie să ne asigurăm că lucrăm eficient, că recrutăm cei mai buni oameni și că valorificăm abilitățile și experiența celor peste 60 de bucătării globale existente.

 

Unde altundeva o să vă poziționeze expansiunea din SUA?

Vom opera în Boston (BOS) în mai și în Vancouver (YVR) la scurt timp după aceea. Vom urmări acest lucru cu unități din San Francisco (SFO), Los Angeles (LAX) și Newark (EWR). De aici suntem încrezători în dorința clienților noștri de a ne ajuta să ne dezvoltăm în continuare.

 

Care sunt tendințele din industria de catering a companiilor aeriene?

Companiile aeriene investesc mai mult în serviciul și experiența pe care le oferă clienților, după o perioadă în care acest lucru s-ar putea să fi scăzut ușor – mai ales când vine vorba de servicii de catering. S-a întors atenția asupra serviciilor culinare de cea mai bună calitate, ceea ce ne place foarte mult.

Asigurarea unui gust autentic, local este importantă. Există o poveste legată de produsele locale, de furnizorii locali și de trasabilitate, iar noi lucrăm cu companiile aeriene pentru a spune această poveste în mod eficient.

De asemenea, vedem o extindere a opțiunilor, deoarece accentul pe sănătate și wellness crește. Există acum mai mult de 20 de categorii de „meniuri speciale” – cum ar fi vegan, vegetarian și paleo – pe care din ce în ce mai mulți pasageri le comandă. Această extindere a ofertei aduce creativitatea pe masă și permite bucătarilor noștri să experimenteze pentru a oferi această diversitate într-un mod pe care pasagerii îl vor îndrăgi.

 

Cu o expansiune atât de importantă, care sunt provocările când vine vorba de oameni?

Chiar acum, una dintre provocările noastre este de a construi echipe experimentate și calificate în noile noastre facilități din America de Nord.

Aceste provocări sunt mai mari în centrele mai mici unde intrăm. Putem găsi „bucătari”, dar este puțin mai dificil să găsim bucătari de cea mai înaltă calitate, de cinci stele. Aceasta este o problemă globală. Odată ce bucătarii intră în industria de catering, ei realizează că standardul este la egalitate cu al celor mai bune restaurante din lume, dar, inițial, atragerea de talente poate fi o provocare.

Sunt optimist totuși, pentru că avem echipe și talente în întreaga lume – de la Singapore la Praga și Londra – care au lucrat în mai multe restaurante cu stele Michelin și au ajutat la atragerea, angajarea și păstrarea talentelor. Sunt ambasadori importanți pentru industria noastră.

 

Cât de competitivă este industria globală de catering?

Este competitivă, ceea ce este minunat. Trebuie să rămânem în top în industria noastră.

Cu toate acestea, este o industrie mică și atât dnata, cât și concurenții noștri au clienți obișnuiți, așa că suntem într-o competiție, dar lucrăm împreună în diferite moduri. Scopul nostru nu este să fim cei mai mari din lume, ci să fim cei mai buni. Suntem încrezători că ne aflăm deja în această poziție.

 

Ce altceva ați planificat pentru anul 2019?

Suntem norocoși, întrucât clienții existenți contribuie la extinderea noastră. Unitățile noastre din Nashville, Boston și Houston au fost construite datorită acestui fapt – o nevoie de la un client existent pentru o altă opțiune. În afară de extinderea amprentei noastre, 2019 va continua să crească atenția pe care o acordăm clienților noștri, încurajând aceste relații existente și oferind tot mai multe inovații și produse interesante în întreaga lume.

 

Adaptați meniul în funcție de mediul cultural al țărilor pe care le deserviți?

Meniurile se bazează pe diverși factori pentru fiecare zbor – marca proprie a companiei, țara de plecare, destinația zborului respectiv, demografia călătoriei pe anumite rute și abordarea culinară a companiei aeriene. În calitate de furnizor de servicii de catering, trebuie să venim cu creativitate și îndrumare pentru fiecare dintre acești factori, oferind în același timp companiilor aeriene încrederea că mâncărurile pe care le producem vor fi consistente oriunde le vom servi. Echipa noastră culinară globală conduce această esență dnata în întreaga rețea, asigurându-se că echipele noastre colaborează pentru a oferi această consistență și pentru a-și menține clienții fericiți.

 

Pe lângă America de Nord, v-ați extins recent și în Australia...

Da, am preluat de la Qantas serviciile de catering, lucru care a dublat mărimea afacerii noastre, de la circa 2000 de angajați la aproape 4000. Suntem acum într-o călătorie de 24 de luni pentru a ne integra operațiunile în Australia, care în prezent cuprinde 15 bucătării.

 

Ce provocări au venit odată cu această achiziție?

Am adus în Australia o echipă specializată pentru transformare și integrarea serviciilor, pentru a permite echipelor de operațiuni și management să se concentreze asupra furnizării de servicii impecabile în activitatea noastră zilnică. Menținerea operațiunilor neîntrerupte este crucială și facem acest lucru, ceea ce a eliminat o mulțime de provocări.

Știam că era necesar să construim o legătură puternică cu noii noștri angajați din Ziua 1, făcându-i să se simtă bine-veniți și inspirați, acum fiind angajați ai dnata. Am făcut acest lucru prin inițiative simple și eficiente de implicare și asigurându-ne că au un sprijin amplu pe parcursul acestei schimbări. Păstrarea lor la bord a fost extrem de valoroasă.

 

Cum reușește o companie ca dnata să mențină oamenii motivați?

Suntem foarte preocupați de motivarea angajaților și continuăm să investim în dezvoltarea profesională, în abilități și oferim mai multe oportunități angajaților să lucreze în alte țări. Oamenii sunt motivați de diversitate și învățare continuă, astfel încât noi oferim un mediu în care pot evolua în timp ce se mișcă în cadrul organizației noastre.

 

Într-o lume a schimbărilor climatice, ce face dnata pentru a fi mai sustenabil și mai ecologic?

Ca divizie de catering, avem o strategie puternică în acest domeniu, axată pe trei piloni – reducerea deșeurilor din depozitele de deșeuri, dezvoltarea ambalajelor durabile și reducerea emisiilor de carbon. În cadrul afacerii noastre, realizăm aceste obiective în mai multe moduri, prin sisteme care reduc risipa de alimente în formă lichidă pentru a evita depozitele de deșeuri, prin trecerea la vehiculele hibride și printr-un angajament al echipei noastre de proiectare și dezvoltare a produselor pentru a trece la ambalaje biodegradabile, compostabile sau reciclabile până în 2020.

Lucrăm, de asemenea, cu partenerii noștri din compania aeriană pentru a le îmbunătăți capacitatea de precomandă. Acest lucru va avea impact asupra reducerii deșeurilor, așa cum am văzut în vânzarea produselor din avion, deoarece companiile aeriene pot fi cu mult mai precise cu cantitățile pe care le încarcă, oferind în același timp o gamă mai largă de produse pentru comandă.

 

Care este cel mai important motor al succesului în industria dvs.?

Serviciu impecabil și relații puternice. Companiile aeriene au opțiuni în întreaga lume, iar încrederea reală este esențială în menținerea și creșterea bazei noastre de clienți.DIN ACEEAŞI CATEGORIE:

Zaciu brothers – young directors in America
Like Stanley Kubrick, one of the most influential filmmakers in cinematic history, once said, Never say no to an idea - you never know how that idea will ignite another idea. In the following intervie MAI MULT>
CUM ARATĂ CASA TA ÎN 2019?
Noi am regăsit în tonuri de pastel o minunată colecţie de obiecte și plăci ceramice sofisticate și am aflat de la Anca Tomoiagă, CEO Pastel Ceramica, planurile lor pentru 2019. MAI MULT>
Frații Zaciu, tineri regizori premiați în America
Așa cum a spus odată Stanley Kubrick, unul dintre cei mai influenţi 
regizori din istoria cinematografiei, nu spuneţi niciodată nu unei idei – 
nu știţi cum această idee va naște o altă idee. Î MAI MULT>