BREAKING NEWS


2020-05-07
Dr. Elena Martin, strategie de succes în vremea pandemiei!

Dr. Elena Martin, strategie de succes în vremea pandemiei!

Elena Martin este medic specialist chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie. Din pasiune pentru armonie şi atenţie pentru detalii a ales acest vast domeniu încă din timpul facultăţii. Absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a participat la numeroase traininguri în Londra, Monaco, Belgia, Cleveland, Paris, fiind unul dintre medicii care a schimbat viața multor femei prin operații de înfrumusețare invazive și minim invazive. Proaspătă mămică, dr. Elena Martin, și-a găsit timp pentru a ne povesti despre succesul său în vremea pandemiei.

 

Cum regândiţi business-ul, plecând de la realitatea anului 2020, ţinând cont atât de izolarea impusă de pandemie, cât şi de faptul că, din punct de vedere financiar, oamenii stau în expectativă.

Este o perioadă surprinzătoare pentru toată lumea, important este că ne-am adaptat şi am descoperit şi părţi bune, noi, ale business-ului. Cu această ocazie am descoperit şi puterile ascunse ale online-ului.
Având în vedere că a fost o perioadă destul de scurtă, nu a fost nimic dramatic din punct de vedere financiar, şi, în cazul meu lucrurile erau oarecum planificate, deoarece mă pregăteam să nasc şi urmau două luni în care nu operam. Aşadar, nu am fost afectată profesional, vorbind.

 

Sunteţi un medic estetician de succes. Aveţi clienţi fideli. Cum a decurs comunicarea cu aceştia, dar, intervenţiile urgente. Au fost cazuri?

Foarte utile au fost consultaţiile online pe care le-am făcut de două ori pe săptămână, după un program prestabilit. Astfel, totul a fost rezervat pe două luni şi a trebuit să onorez aceste consultaţii. Am putut face inclusiv simulări 3D pentru paciente, aşadar am comunicat excepţional. Prin social media, mai exact prin Instagram, am putut ţine legătura cu pacienţii mei şi a fost chiar ca o platformă educativă, pentru că am putut să răspund întrebărilor aproape în totalitate.
Am ţinut legătura şi cu colegi din toată lumea, totul live, pentru ca pacienţii şi urmăritorii mei să poată asculta şi părerile altor specialişti din domeniu. Am luat pulsul din diverse colţuri ale lumii, am discutat şi cu medici din ţară şi din Europa de diferite specialităţi, asta la începutul pandemiei, ca să vedem din punct de vedere medical cum stau lucrurile pe întreg mapamondul.
Urgenţe nu au fost, însă, am făcut câteva controale, desigur tot online, iar când a fost vorba de pansamente am fost ajutată de echipa mea, mai exact de una dintre asistente. Chiar am stat complet izolată în această perioadă, mai ales că am şi născut în urmă cu câteva zile, dar m-am bucurat de ajutorul echipei mele.

 

Ce oferte pregătiţi pentru momentul reintrării în normalitate?

Absolut nicio ofertă, nu fac parte din planul nostru de business ofertele. Având în vedere că operaţiile, consultaţiile şi cam toate procedurile erau stabilite pe termen lung, timpul de aşteptare nu era oricum cel mai rezonabil, pentru ca suntem o echipă foarte aglomerată. Acum aşteptăm să ne începem munca, să ne adaptăm la noua realitate.

Ce recomandaţi clientilor dvs. pentru perioada de vară?

Sfatul meu este să ne protejăm de soare, chiar din lunile în care începe să răsară din ce în ce mai puternic. În ceea ce priveşte Covid 19, trebuie să avem mare grijă de noi, pentru că virusul nu dispare peste noapte. Nu este dezastruos, clar, nu face ravagii, clar (eu am făcut parte din categoria vulnerabilă fiind însărcinată şi de aceea am fost atât de riguroasă în ceea ce priveşte izolarea), dar, trebuie să avem totuşi grijă mare la igienă, şi să ne bucuram de vară, dar cu protecţie solară tot timpul.
 

Credeţi că în viitor oamenii vor mai fi interesaţi, ca până acum, de chirurgia estetică, de tratamente?

În această perioadă pacienţii au fost foarte interesaţi de ceea ce înseamnă întreţinerea la domiciliu, care ne ajută şi fizic şi psihic.Este o activitate care ne creează o stare de bine şi am vorbit tot timpul cu ei. Le-am povestit riguros despre tratamentele Obagi Medical pe care clinica mea (www.martinclinic.ro ) le vinde online, am făcut recomandări ce să îşi cumpere în funcţie de tipul de piele, am făcut planuri de tratament pentru fiecare pacient în parte, am făcut educaţie în privinţa întreţinerii corecte a tenului. Cred că atunci când ne vom reluarea activitatea, va fi o cerere mai mare pentru ceea ce înseamnă intervenţii cu anestezie locală şi intervenţii miniminvazive, cred că o să fie o uşoară scădere pentru intervenţiile mai mari, asta, însă, rămâne de văzut.

Oricum, şi din punct de vedere chirurgical managamentul programărilor pacienţilor va fi cu totul altul, pentru a evita aglomeraţia pentru a scădea riscurile de îmbolnăvire şi pentru a avea cât mai multe beneficii.


 

Sunteţi optimistă? Care este starea dvs. de spirit?

Da. Sunt un om optimist, în general. Acum, recunosc că şi eu am fost uşor surprinsă de această pandemie şi am avut o uşoară anxietate la începutul perioadei, dar am renunţat să mă mai uit la televizor. Am fost puţin îngrijorată şi pentru că soţul meu este medic şi eram oarecum mai expusă acestui virus, fiind gravidă tratamentele erau oarecum limitate, nu aveam voie nici măcar să fac febra. Dar cu toate acestea, chiar simt că a fost o perioadă de relaxare acum pentru mine, şi tragând linie cred că toate se întâmplă cu un rost, cred că acum avem alte priorităţi, cel puţin eu, şi vedem altfel lucrurile, le eficientizăm altfel, chiar cred că nimic nu este întâmplător.

Ce planuri v-a dat peste cap pandemia? Ce proiecte vi s-au anulat?

După cum spuneam, eu cred că am fost decalată doar cu două-trei săptămâni, oricum urma să intru în concediu. Trebuie doar să recuperam programările pentru că eu o să mă întorc în sala de operaţie în luna iulie, deci nu este nimic dramatic. Doar congresele au avut de suferit. Acum se fac doar online, nu mai este nicio întâlnire mare a chirurgilor plasticieni, nici
din Europa, nici din America, toate au fost amânate. În rest, toate bune.

 

Ce reprezintă succesul pentru dvs.?

Succesul pentru mine înseamnă starea de bine din fiecare zi, nu înseamnă neaparat o operaţie reuşită, o cicatrice perfectă, chiar cred că înseamnă starea de bine din fiecare zi şi care poate veni din foarte multe lucruri, din mulţumirea unui pacient, din zâmbetul copiilor, dintr-o plimbare în parc...nu ştiu, foarte multe lucruri.


 

Să facem un exerciţiu de imaginaţie, vă rog. Ce profesie v-aţi fi ales în vremea pandemiei?

A, cu siguranţă medic! Nici nu încape indoială, mai precis chirurg plastician. Sunt îndrăgostită de meseria mea, o fac cu o pasiune greu de descris în cuvinte, nu aş schimba asta nici în vreme de pace, nici în vreme de război.