BREAKING NEWS


Sport în ritmul inimii cu antrenorul Florin Prodana

Sport în ritmul inimii cu antrenorul Florin Prodana

Florin Prodana, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, antrenor de fitness şi aerobic, şi-a început cariera cu 20 de ani în urmă, având dorinţa de a face sport de performanţă. Pentru el, activitatea sportivă este mai mult decât un simplu job, este un stil de viaţă din care nu lipsesc disciplina, antrenamentul zilnic, grija pentru alimentaţia sănătoasă, dezvoltarea personală, totul într-un ritm continuu.


Ce te-a determinat să alegi această cale de exprimare?

Oamenii şi sportul sunt o preocupare permanentă pentru mine şi îmi place când ei, ca şi mine, vor să fie altfel, mai buni, mai frumoşi, mai sănătoşi. Sportul, indiferent dacă e de performanţă sau pentru o stare de bine, te învaţă să îţi formezi un caracter solid, să joci după reguli şi să le respecţi, te învaţă că, indiferent dacă pierzi sau câştigi, trebuie să ai curaj şi încredere şi să o iei de la capăt ori de câte ori este nevoie. Sportul te învaţă într-un fel direct cum este viaţa.

În sport, ca şi în alte domenii ale vieţii, există o competiţie acerbă dacă vrei să ai succes. E greu?

Competiţia e mereu cu tine însuţi, nu joci cu adevărat împotriva unui adversar. Tu poţi, dacă vrei, să-ţi fii un adversar redutabil care să te determine să-ţi depăşeşti propriile limite şi să accezi către mai bine. Aşa s-a născut în mintea şi în sufletul meu proiectul 136 bpm. Mi-am dorit mereu să ofer ceva important, care să mă reprezinte, dar să fie şi util oamenilor, mai ales fetelor din familia mea, celor două surori ale mele, Alina şi Dorinela, care-şi doreau să facă sport, mişcare, dar programul nu le permitea să vină la sală. M-am gândit că, văzând filmuleţe cu antrenamente, cu grade de dificultate diferite, adaptate nevoilor, care ajung să dea rezultate dacă sunt făcute corect, schimbarea pe care şi-o doreau va veni de la sine. Bucuria pe care le-o provoc devine principalul meu beneficiu. Mi-a spus cândva un profesor că dacă mai pot merge după multe genuflexiuni, realizate corect, să mă întorc în sala de sport. Cam aşa şi eu, mai bine cu febră musculară decât cu păreri de rău! Atunci am învăţat să nu mă opresc când obosesc, ci doar când termin antrenamentul. Asta îi învăţ, la rândul meu, pe toţi cei care m-au ales să le fiu antrenor personal, în sală sau în mediul online. Sunt mereu alături de cei pe care îi antrenez şi luptăm împreună pentru rezultate. Asta înseamnă pentru mine proiectul 136 bpm.ro, o platformă de sport ce conţine informaţii de interes pentru toţi cei preocupaţi de frumos, de sănătate şi de propriul aspect. 136 bpm este pentru mine un stil de viaţă pe care vreau să-l împărtăşesc cu toţi cei care-mi sunt alături şi aleg voluntar schimbarea în bine.


Este activitatea sportivă un job cu beneficii?

Clar, da. Pentru sănătate fizică şi psihică, pentru energie şi tonus, pentru buna-dispoziţie... Dacă întrebarea dvs. vizează şi partea financiară, aici sigur că se pot îmbunătăţi multe, însă scopul principal nu este câştigul. Dacă faci lucrurile din toată inima, cu pasiune, cu perseverenţă şi încredere în forţele proprii, vei fi apreciat pentru rezultatele obţinute, iar câştigul financiar va veni şi el. Principalul obiectiv şi beneficiul real vin însă din schimbarea pe care o produci în cei pe care îi antrenezi.


Ce înseamnă concret 136 bpm? Este un proiect de succes?

Îmi doresc să fie un proiect de succes, care să determine schimbarea pe care oamenii şi-o doresc. 136 bpm este o parte importantă din activitatea mea profesională, pe care o construiesc permanent împreună cu o echipă de profesionişti de care sunt foarte mândru, care cred, ca şi mine, că sportul trebuie să fie parte integrantă din viaţa de zi cu zi. Este un proiect care se construieşte cu inima. După cum ştiţi, uneori la efort putem avea şi 136 de bătăi pe minut, dar 136 bpm reprezintă ritmul muzicii pe care o folosesc, de exemplu, la antrenamente pentru că mă binedispune. Vreau să le transmit şi celor pe care îi antrenez aceeaşi stare de bine. 136 bpm se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi va fi, fără îndoială, un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, aflat la un click distanţă în orice colţ al lumii.

 

Ne-ai stârnit deja curiozitatea. Când va fi lansat 136 bpm?

Este un proiect în lucru, care va intra în conexiune treptat cu publicul său, pe etape, începând cu finalul acestui an.

 

Sunt multe platforme online de sport. De ce crezi că 136 bpm este ceea ce oamenii caută?

136 bpm este un proiect diferit de ceea ce există pe piaţă. Are o altă gândire faţă de celelalte proiecte de gen şi, în plus, vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport. Este o platformă de interconexiuni de care eu, noi, echipa ne dorim să vă apropiaţi şi să vă îndrăgostiţi iremediabil, iar pentru asta vrem să o facem împreună cu cei care chiar o utilizează. Vrem să fie parte integrantă din viaţa oamenilor prin oferta de servicii, dar şi prin modalitatea de abordare. Astfel, fiecare va primi rezultatele muncii sale şi se va bucura de succes.DIN ACEEAŞI CATEGORIE:

Team building activ, o călătorie prin tine dincolo de limite
De la Cheile Buţii până la Câmpu lui Neag sunt doar câţiva kilometri. Celebrul papanaș de la pensiune îţi ajunge până la punctul de start al aventurii. MAI MULT>
DE CÂND SE ȘTIE, LIVIA BIKFALUI-LAZĂR A VÂNDUT CEVA
Livia Lazăr deţine și conduce Super Maxi Distribution, firmă de distribuţie a produselor de uz casnic, industrial și medical din hârtie. Este o firmă ce funcţionează bine, iar Super Maxi Distribution MAI MULT>
DERMA HEALTH, UN LOC UNDE OAMENII SE SIMT ÎN SIGURANȚĂ
Skeja Ari este din fosta Iugoslavie. A terminat școala generală și liceul în Belgrad, pe atunci capitala Iugoslaviei. În 1987 a fost admis la Medicină, în Belgrad, dar un an mai târziu a început răzb MAI MULT>